Türk ve Suriyeli kadınlar ihtiyaç sahipleri için üretiyor
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde büyük bölümü Türk ve Suriyeli 400 kadının istihdam edildiği giyim atölyesinde üretilen ürünler, birçok ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılacak
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde büyük bölümü Türk ve Suriyeli 400 kadının istihdam edildiği giyim atölyesinde üretilen ürünler, Türkiye ve Suriye başta olmak üzere birçok ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılacak.
Kuveyt merkezli Al Salama Derneği ile Akçakale Hilful Fudur Derneği'nin iş birliğiyle yaptırılan ve kısa süre önce hizmete sunulan hazır giyim atölyesinde 396 Türk ve Suriyeli ile 4 Iraklı kadın istihdam edildi.
İşbaşı kurslarına katılarak ustalardan meslek öğrenen kadınlar, hem aile bütçelerine katkıda bulunmanın hem de ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak ürünleri üretmenin mutluluğunu yaşıyor.
Akçakale Hilful Fudur Derneği Başkanı Hamit Ataman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuveyt merkezli Al Salama Derneği'ne sundukları projenin, yapılan araştırmaların ardından kabul edildiğini söyledi.
"Yüzlerce ihtiyaç sahibi insanın istihdam edilmesine vesile oldu"
Yaklaşık 6 ay önce atölye hazırlıklarına başladıklarını ve geçtiğimiz günlerde açılışını yaptıklarını anlatan Ataman, yüzlerce ihtiyaç sahibi insanın istihdam edilmesine vesile oldukları için mutluluk duyduklarını aktardı.
Yeni hedeflerinin 400 olan çalışan sayısını 700'e çıkarmak olduğunu ifade eden Ataman, şöyle konuştu:
"Suriyeli, Türk ve Iraklı kadınlarımızın çalıştığını gördükçe yorgunluğumuz geçiyor. İşi bilenler çalışmaya başlıyor, bilmeyenler ise eğitimciler nezaretinde verilen kurslarla işi öğrenerek üretime başlıyor. Amacımız, hem kadınlarımıza iş imkanı vermek hem de bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu insanlara balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek istiyoruz."
Hedef, 3 bin insana istihdam sağlamak
Ataman, dernek olarak 12 projeleri bulunduğunu ve bunları bir yıl içinde gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Bundan sonraki projemiz kapsamında marangoz atölyesi açarak 200 Suriyeli ve Türk kardeşimize istihdam sağlayacağız. Burada üretilen ürünler de ilçedeki ve diğer bölgelerdeki eğitim kurumlarına ücretsiz olarak verilecek ayrıca göçmen hastanesi kuracağız, burada da 25 doktor çalışacak. Tüm projelerimiz tamamlandığında 3 bin kişiye iş imkanı sunmuş olacağız." diye konuştu.
Ürünler bedava dağıtılacak
Al Salama Derneği Başkan Yardımcısı Adıl El Gun ise Akçakale ilçesini ziyaretlerinde, "ihtiyaç sahibi Türk ve Suriyeli kadınlara nasıl yardımcı olabiliriz" diye düşündüklerini ve sonunda kadınların istihdamı için en uygun işin giyim atölyesi olduğuna karar verdiklerini söyledi.
Atölyede çalışacak kadınları diline, ırkına, rengine bakmadan, ihtiyaç sahibi oldukları için işe aldıklarını vurgulayan Gun, şunları kaydetti:
"İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu sayıyı daha da artırarak daha fazla kadını istihdam etmeye çalışacağız. Burada üretilen tüm ürünlerimizi ihtiyaç sahibi insanlara bedava dağıtacağız, bir kar beklentimiz yok. Bizim iş adamlarından beklentimiz bize yardımcı olsunlar. Kumaş olur, para olur her türlü yardımı kabul ediyoruz. Bu yardımlarla bizler de insanlara faydalı olmaya çalışıyoruz."