top of page

Manisa'da 3 bin 500 mülteci çocuğun oryantasyonu için rehber öğretmenlerin mesaisi başladı

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Manisa'ya gelen öğrenim çağındaki yaklaşık 3 bin 500 mülteci çocuğun oryantasyonu için rehber öğretmenlerin mesaisi başladı. Öğretmenler mülteci öğrencileri gerek bireysel, gerekse grup halinde terapiye alarak eğitime uyum sağlamalarını sağlıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş konuyla ilgili mülteci bulunan tüm okullarda çalışma başlatıldığını belirtti.


Manisa’da farklı kademeler ve okullarda öğrenim gören yaklaşık 3 bin 500 mülteci öğrencinin topluma ve eğitime adapte olabilmesi için rehber öğretmenler devreye girdi. Göç sayısının artmasıyla birlikte rehber öğretmenler, kendi okullarında bulunan geçici koruma statüsüne sahip öğrenciler için bireysel ve grup çalışmaları yapmaya başladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, “Okullarda rehber öğretmenlerimiz ve sınıf öğretmenlerimiz, mülteci çocuklarımız için birlikte çalışmalar yapıyor. Sınıfında yabancı uyruklu öğrenci olan sınıf öğretmenleri konuyu rehber öğretmenlerimizle paylaşıyor. Rehber öğretmenlerimiz de öğrenciler için gerektiğinde bireysel, gerektiğinde ise grup halinde çalışmalar ve terapi yapıyor. Öğrenciler için oryantasyon eğitimleri düzenleniyor” dedi.


YETERLİ SAYIYA ULAŞILDIĞINDA TÜRKÇE DERSİ AÇILIYOR


İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, okullarda yeteri sayıya ulaşıldığı takdirde yabancı uyruklu öğrenciler için ek olarak Türkçe dersi açıldığını ifade etti.


AİLE GÖRÜŞMELERİ YAPILIYOR


Mülteci statüsündeki öğrencilerin aileleriyle de görüşmeler yapıldığının altını çizen Recep Dernekbaş, “Öğrencilerimizin başarı durumu ve oryantasyon başarısı, yabancı uyruklu çocuklarımızın velileriyle de paylaşılıyor ve rehber öğretmenlerimiz ailelerle özel görüşmeler yapıyor” diye konuştu.


DERS DIŞI ETKİNLİKLERE DE YÖNLENDİRİLİYORLAR


Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş son olarak şunları söyledi, “Çocuklarımızın yeni ortamlarına alışabilmesi için ders dışında folklör, müzik ve spor gibi faaliyetler de düzenliyor ve bunlara yönlendiriyoruz. Böylece yabancı uyruklu çocuklarımızla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan çocuklarımız bir arada vakit geçiriyor”


“UYUM PROGRAMLARI HAZIRLANMALI”


Manisa Tabip Odası Başkanı Psikiyatrist Hasan Semih Bilgin ise, mülteci çocukların Türkiye’ye ve okula ayak uydurabilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli uyum programları hazırlanmasını ve ortaya çıkabilecek olumsuzlara karşı geliştirilen bir formül bulunması gerektiğini ifade etti.



bottom of page